Tonfisksallad

En smakrik mättande sallad med allt vad kroppen behöver! Enklare kan det inte bli – och knappast godare. Laga och njut!

Ingredienser:

4 portioner

2 burkar tonfisk i olja
1 rödlök
4 kokta ägg
300 g kokt potatis
250 g kokta vaxbönor
1 dl oliver
250 g körsbärstomater
1 msk kapris
100 g blandad sallad
1 kruka färsk persilja

1 citron
några kvistar persilja

Dressing
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk persilja
saften från en citron
0,5 tsk salt
nymalen svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ kallt. Skala och skiva rödlöken till tunna skivor. Dela potatisen i skivor eller kuber. Blanda alla ingredienserna till salladen i en skål och servera på fyra fat. Dekorera med citronklyftor och några kvistar persilja på toppen. Servera dressingen till.