Spenat och äppelsallad med hyvlad västerbottensost

Mitt bland de exotiska sallader vi idag kan stöta på både på receptsidor och ute på lokal, så är det en glädje att finna recept med vår egen läckra västerbottensost.

Ingredienser:

4 portioner

1 rött äpple
0,5 dl hasselnötter
100 g färsk spenat
citron
30 g västerbottensost

Vinägrett
4 msk hasselnötsolja
1,5 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
flingsalt
nymalen svartpeppar

Börja med att rosta nötterna i en torr stekpanna och gnugga därefter bort skalen. Hacka nötterna grovt. Blanda ihop dressingen. Skölj spenaten och torka. Dela äpplet i skivor och pressa över citron så att de får behålla sin ljusa färg.

Lägg upp spenaten på fyra fat, strö över äpple och hasselnötter och ringla över dressingen. Hyvla avslutningsvis över västerbottensosten i tunna skivor.