Sötpotatis- och kycklingsallad

Sött och salt är vägen till succé, här i form av kyckling som möter sötpotatis och tranbär – bland annat.

En matig ovanlig sallad att glädja många med.

4 portioner

Ingredienser

  • En grillad kyckling
  • 500 g sötpotatis
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 kruka grönsallad
  • 0,5 dl torkade tranbär
  • 0,5 dl rostade solrosfrön

Chilidressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0,5 msk pressad lime
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Såhär gör du

  1. Skala sötpotatisen och skär den i tärningar.
  2. Blanda med olivolja och chiliflakes och rosta i ugn 10-15 minuter på 250 grader.
  3. Blanda ihop dressingen och låt stå kallt till servering.
  4. Skölj linserna och blanda med olivolja och salt.
  5. Dela avokadon.
  6. Fördela sköljd och riven sallad på fyra fat.
  7. Lägg ut linser, sötpotatis, sockerärtor och avokado tillsammans med bitar av den uppskurna grillade kycklingen.
  8. Strö över tranbär och frön och servera dressing till.