Rödbetssallad med chèvre

Rödbetsallad blev stort och folkligt tack vare alla härliga caféer som ståtar med en allt mer uppdaterad meny. Fler än en person upptäckte hur gott både rödbetor och chèvre är – specifikt i varandras sällskap!

Linser gör vilken sallad som helst härligt matig och till en full måltid som man står sig länge på.

Ingredienser

  • 600 g rödbetor
  • 6 dl kokta gröna linser eller belugalinser
  • 250 g små tomater
  • 200 g chévre
  • 150 g blandad sallad
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk egenpressad citronjuice
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 0,75 tsk salt
  • Krutonger
  • surdegsbröd
  • olja
  • flingsalt

Såhär gör du

  1. Skär skalade rödbetor i klyftor och grilla i ugnen tillsammans med halverade tomater, olja, timjan och salt i 175 graders ugnsvärme.
  2. Låt oss stå tills betorna är mjuka.
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Fördela salladen på fyra fat och strö över bet- och tomatblandningen tillsammans med linser och smulad getost.
  5. Toppa med krutonger och ringla över dressingen.