Kikärtssallad

En matig sallad som vinner på att få ligga och dra i rumstemperatur en stund innan servering. En suverän picknickmåltid!

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl kokta kikärter
  • 200 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 påse grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Såhär gör du

  1. Tillaga kikärtor enligt bruksanvisning och låt svalna.
  2. Blanda kikärtorna i en skål med smulad fetaost.
  3. Skala och hacka rödlöken, skölj och skär tomaten och skölj och hacka persiljan.
  4. Lägg alla grönsakerna i skålen.
  5. Blanda samman vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ned i salladen och rör om.