jordärtskocka, smetana, vitlök

Jordärtskockssallad med vitlökssmakande smetana

Det är så lätt när det gäller sallad att bara fastna i de gamla vanliga ingredienserna. Här har du därför i stället en sallad som verkligen kommer att kittla smaklökarna så att de gör små ivriga glädjeskutt. Klart vi då vill tipsa!

Ingredienser

1 rödlök
300 g jordärtskockor
250 g broccoli
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
400 g kokta gröna linser
0,5 kruka persilja
250 g körsbärstomater
4 portioner bulgur eller annat gryn
salt
peppar

Dressing

1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
En påse mâchesallad

Såhär gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala och klyfta löken
  3. Tvätta och skär jordärtskockorna i bitar och detsamma med broccolin.
  4. Blanda grönsakerna med olivoljan, salt, peppar och chiliflakes och låt rosta i ugnen på ca 20 minuter.
  5. Koka linserna enligt instruktion på förpackningen.
  6. Dela tomaterna och hacka persiljan.
  7. Blanda ihop med grönsakerna på den varma plåten och servera allt med vitlökssmetana och bulgur.
  8. Toppa för ovanlighetens skull med själva salladen!