Halloumisallad med grillade paprikor och granatäpple

Den salta halloumin möter den söta grillade paprikan och ljuv harmoni uppstår. Med sin varma matvete som bas blir denna läckra sallad en rätt som uppskattas under alla årstider.

Ingredienser:

4 portioner

100 g blandad sallad
matvete för fyra portioner
2 gula paprikor
2 röda paprikor
1 liten rödlök
250 g körsbärstomater
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
0,5 kruka klippt persilja
flingsalt och peppar
avokado
citron
250 g halloumi
Ett halvt granatäpple

Dressing
2 msk yoghurt
1 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 tsk timjan
salt och peppar

Grilla paprikor i ugn på 250 grader till skalet är svart. Blanda ihop dressingen och ställ kallt.

Skala de färdiggrillade paprikorna och skär dem i långa strimlor. Koka matvete enligt instruktionerna och blanda det ljumna matvetet tillsammans med halverade körsbärstomater, röklök i ringar, olja, vinäger, persilja, salt och peppar. Stek halloumin i skivor. Skär avokadon i skivor och pressa citron över.

Lägg upp den blandade grönsalladen på fyra fat med den ljumna matvetesblandningen ovanpå. Lägg därefter upp paprikaskivor, halloumi och avocadoskivor. Servera med yoghurtdressingen.