Fransk äggsallad med senapsvinägrett

Det här är en enkel men mycket god och nyttig vardagssallad från Frankrike som passar perfekt att ha med som picknick en solig sommardag. Att låta vinägretten få sjunka in lite extra gör den nämligen bara godare!

Ingredienser:

4 personer

Kokt ris som inte klibbar för fyra personer
8 kokta ägg
8 fina tomater med god smak
1 kruka gräslök

Vinägrett
2 msk vitvinsvinäger
2 msk fransk senap
6 msk olivolja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk flytande honung – om sötare smak önskas

Koka riset enligt förpackningen och låt svalna. Hårdkoka äggen och dela dem i klyftor. Skölj tomaterna, skär i klyftor och ta ut kärnhuset. Skölj gräslöken och klipp i glas i små bitar. Blanda samman alla ingredienser. Gör vinägretten, smaka av med honungen till önskad sötma. Slå över hela salladen och vänd försiktigt så att äggen ännu behåller sin form.