Bondsallad med ägg och bacon

En mättande och mycket god sallad med flera ingredienser som går att variera och som många av oss ofta har hemma. Passa gärna på att ta till vara gammalt bröd. Här blir det gott som bara den!

Ingredienser:

4 portioner

1 kruka grönsallad
1 paket bacon
1 ciabatta
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
2 ägg
150 g haricot verts
250 g körsbärstomater
1 dl oliver
flingsalt
nymalen vitpeppar

Vinägrett
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 msk vit balsamvinäger
1 ägg
1 krm salt
1 krm peppar

Skölj salladen ordentligt och låt rinna av. Stek baconet knaprigt och bryt i mindre delar. Skär brödet i små bitar och bryn lätt i olja med flingsalt. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.

Blanda ihop vinägern med senap och vitlök. Vispa i ägget och slutligen oljan. Krydda.

Lägg riven sallad, bacon, haricots verts och tomater i en skål. Blanda i vinägretten. Garnera med äggklyftor och de nygjorda krutongerna. Ät omedelbart.