Ädelostsallad med rostade päron och valnötter

Jag minns ännu första gången jag blev bjuden på en sallad med ädelost, päron och nötter. Vilken smaköverraskning! Nyckeln till en fantastisk sallad utgörs av kombinationen av olika smaker. Har du ännu inte provat denna, så är det nu dags! Salladen är läcker även om du inte grillar päronen. Men om du grillar dem, blir den verkligt utsökt!

Ingredienser:

4 personer

3 st goda päron, tex Conference, Alexander eller Anju
1 msk citronsaft
60 g ädelost
1,5 dl valnötter
70 gram sallad

Vinägrett
2 msk valnötsolja
1 msk citronsaft
1 msk farinsocker
1 msk dijonsenap
1 krm salt
1 krm peppar

Skala och dela päronen i halvor och ta ur kärnhuset. Pensla med citronsaft för att behålla den ljusa färgen. Grilla med insidan uppåt i ugn i 225 grader i ca 20 minuter. Blanda ihop vinägretten. Skölj salladen och fördela på fyra tallrikar. Skär osten i kuber och fördela över grönsalladen. Ta ut päronen och skär i bitar exempelvis på längden. Lägg ut på salladen och strössla grovhackade valnötter över. Ringla över dressing och njut med eller utan bröd till.